Ohjelmapalvelut

Ohjelma-
palvelut

Lomakeskus Pukkilassa voit tehdä vaikka mitä! Videoilla tunnelmaa kalastuksesta, vaelluksesta, nuotiohetkestä ja viimeiseksi melontaretkestä leirikoulussa.

Leirikoulut koostuvat ohjaajapalveluun sisältyvistä ohjelmista sekä mahdollisista lisämaksullisista ohjelmista. Tämän sivun lopussa tarkemmin kuvattuna, mitä kaikkea sisältyy ohjaajapalveluun.

Osa ohjelmista, kuten melontaretki Helvetinjärvelle, on tilattavissa myös muille ryhmille. Ota yhteyttä ja kysy lisää mm. tykypäivän järjestämisestä meillä!

Vaella ja retkeile kanootilla kansallispuistossa

Vaellus Helvetinjärven kansallispuistossa voi olla vierailusi kohokohdista. Helvetinjärvelle voidaan lähteä päivä- tai yöretkelle.

Matkat taitetaan vaeltaen ja meloen. Kansallispuiston rotkolaaksot muodostuivat miljoonia vuosia sitten, jolloin suuret voimat siirtelivät maankuorta – sen ansiosta maisemat ovat mahtavat!

Luonnossa liikkuminen opettaa havainnoimaan ympäristöä: ilmansuuntia, luonnonmerkkejä, eläinten jälkiä ja kasvistoa. Retket luontoon antavat katsauksen erätaitoihin; miten nuotio syttyy, mitä muurahaispesistä voi päätellä, miten oman reittinsä muistaa ilman leivänmuruja!

Yövy luonnossa!

Yöretkellä eräilyyn pääsee kiinni oikein kunnolla. Leirikoulussa tai ryhmille räätälöidyillä retkillä yövytään Haukanhiedalla puolijoukkueteltoissa.

Jos yöpyminen teltassa ei ole teidän juttunne, niin entäpä yöpyminen tulen loimotuksessa kodassa? Yö Pukkilan pihapiirin isossa kodassa kruunaa myös päivävaellusretken. Kotaan mahtuu hyvin yöpymään 20–30 lasta ja aikuisiakin toistakymmentä.

Voitte yhdistää vaellukseen myös laskeutumisen kallion jyrkänteeltä kansallispuistossa. Lue lisää alta.

Leirikouluhinta:

  • Päiväretki (sisältää kanootit): 17 €/hlö
  • Yöretki (sisältää kanootit) 30 €/hlö

Uskallatko laskeutua?

Laskeudu Lomakeskuksen seinää pitkin tai kallion jyrkänteeltä vaellusretkellä Helvetinjärvellä. Köyden varassa laskeuttamisen hoitaa ammattilainen, joka opastaa ja huolehtii asianmukaisesta turvallisuudesta. Laskeutuminen on kokemus, joka jää mieleen pitkäksi aikaa!

Leirikouluhinta:

  • Laskeutuminen 20 €/hlö 25 hengen ryhmälle

Korikiipeily

Korikiipeily on mahdollista järjestää ulkosalla avaran taivaan alla.

Ohjaajan varmistaessa kiipeilijää tämä kasaa tyhjistä juomakoreista pinoa jalkojensa alle. Riippuen liikkeiden rauhallisuudesta ja alustan tasaisuudesta pinoa on mahdollista kasvattaa 20-30 korin korkuiseksi!

Mutta mikään puu ei kasva taivaaseen asti; pinon romahtaessa kiipeilijä jää killumaan valjaissaan varmistusköyden varaan. Korikiipeilyn hoitaa ammattilainen, joka opastaa ja huolehtii asianmukaisesta turvallisuudesta.

Leirikouluhinta:

  • Korikiipeily 15 €/oppilas vähintään 24 oppilasta.

Perinteistä jousiammuntaa

Jousi on perinteinen metsästysase ja sen ammuntatarkkuudessa on kisailtu jo vuosisatoja. Pukkilassa jousiammuntaa pääsee kokeilemaan perinnejousiammuntaradalla. Ampuminen vaatii hieman voimaa, mutta enemmän keskittymiskykyä – jousiammunnassa luokkasi voi testata kenen nuolet löytävät tiensä useimmiten tauluun.

Leirikouluhinta:

  • Perinnejousiammunta 4 €/hlö

Kullanhuuhdontaa – kenellä tärppää?

Koe aidon kullanhuuhdonnan jännitys ja onnistumisen riemu, kun vaskoolin pohjalla hiekan seassa kimmeltää aarre: oikeita kultahippuja!!

Pukkilan omalla valtauksella kultaa huudotaan perinteisesti – samaan tyyliin kuin oikeatkin kullankaivajat. Aluksi tartutaan lapioon ja lopuksi vaskooliin. On mahtavaa tutkia, mitä aarteita vesi voi hiekan seasta paljastaa – kiviä, kissankultaa vai oikeita kultahippuja!

Leirikouluhinta:

  • Kullanhuuhdonta 9 €/hlö

Leirikouluohjaukseen sisältyvät ohjelmat

Iso osa Lomakeskus Pukkilan leirikouluaktiviteeteista on lisämaksuttomia, ne sisältyvät leirikouluohjausmaksuun. Ohjauspalvelu käsittää leirikoulun kokonaisuuden: leirikokoukset aluksi ja lopuksi, iltanuotiot sekä Lomakeskuksen aktiviteeteissa ja välineiden käytössä opastaminen.

Leirikoulu on mahdollista järjestää ilman lisäohjelmia – leirikouluohjaus riittää!

Leirikouluhinta:

  • Leirikouluohjaus 10 €/hlö/vrk

Leirikouluohjaus sisältää kaikki alla luetellut aktiviteetit.

Sauno, souda, suppaile, melo, kalasta

Lomakeskus Pukkila sijaitsee luonnonkauniin Ruuhijärven rannalla. Rantasauna lämpiää leirikoulussa yhtensä päivänä, tyypillisesti vaelluspäivän iltana. Saunasta voi pulahtaa uimaan joko kahlaamalla hiekkarantaa tai laiturin portailta. Lisäsaunakerran voi halutessaan tilata erillistä maksua vastaan.

Lomakeskuksessa on useita kanootteja, kolme venettä, onkilaituri ja mato-onkia. Ruuhijärvi on erityisen kalaisa järvi. Järvessä on suuria haukia, säynäviä, ahvenia ja särkikaloja. Alle 18-vuotias saa kalastaa myös yhdellä heitto-ongella, esim. virvelillä ilman kalastuslupaa – oma virveli mukaan!

Vaellusta varten melontaa harjoitellaan edellisenä päivänä Lomakeskuksen rannassa. Vaikka ei lähtisi vaellusretkelle, melomaan pääsee Lomakeskuksen rannassa osana leirikouluohjelmaa.

Nauti tunnelmasta ja letuista Kodassa

Savuntuoksua ja muurinpohjalettuja vai kitaransoittoa ja lauluja – mitä teidän luokkanne haluaisi tehdä iltanuotiolla? Nuotiolle on hauska kokoontua illan laskeutuessa nauttimaan aidoista mauista ja testaamaan omaa kykyään kääntää lettuja.

Pelejä ja turnauksia – paljon hauskaa ohjelmaa

Lomakeskus Pukkilassa on mahdollista järjestää monenlaisia ohjattuja sisä- ja ulkopelejä.

Halliralli

Vauhdikkaassa hallirallissa joukkuetoverisi ohjaavat sinua pyörällisellä kelkalla tarkoituksena kerätä mahdollisimman nopeasti mahdollisimman monta pakoon poukkoilevaa palloa, joita on sadoittain! Kuinkas onnistuisi sokkona? Halliralli on järjestettävissä uuden hallin valmistuttua syyskuussa 2023.

Leiriolympialaiset

Lomakeskus Pukkilan leiriolympialaisissa voi mitellä lajeissa, joissa pelkällä voimalla ja kestävyydellä ei pärjää. Neljän tunnin olympialaisissa välineinä käytetään mm. autonrenkaita, tulitikkuja, köysiä, tikkoja, höyheniä sekä omaa vartaloa.

Pukkilan tähti

Tässä leirikoulujen suosikkipelissä sinä itse pääset itse pelinappulaksi, pelilautana toimii Pukkilan pihapiiri. Mikä ryhmä on onnekkain ja löytää timantin – vai viekö rahanne maantierosvo? Pukkilan tähti on pareittain tai ryhminä pelattava Afrikan tähden live-versio. Peli voidaan yhdistää myös leiriolympialaisiin.

Ryhmätehtäviä

Leirikouluja varten on kehitelty erilaisia ryhmätehtäviä. Luokan yhteishenki, se kaivetaan meillä esiin konkreettisilla seikkailukasvatuksellisilla aktiviteeteilla.

Aktiivista vapaa-aikaa!

Lomakeskuksen pihaan valmistuu syksyllä 2023 kevät- kesä- ja syyskäyttöön tarkoitettu uusi palloiluhalli, jossa voit ottaa mittaa kavereista sählyn, koripallon tai lentopallon merkeissä. Vai huvittaisiko haastaa kaverisi mieluummin pingis-, biljardi- tai minigolf-otteluun? Sekin onnistuu!

Lomakeskuksessa on myös keinuja, jalkapallo, Mölkky sekä iso pino lautapelejä ja askarteluvälineitä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse, p. 0400 385 209